Et spennende samarbeid

Et spennende samarbeid

Publisert av ‎ NVIO den 27.01.20.
Oslo kommune, Helseetaten, avdeling folkehelse og omsorg, seksjon psykisk helse og avhengighet og NVIO har inngått partnerskapsavtale.

– Det viktigste med avtalen er at NVIO bedre forstår kommunen og kan benytte seg av mulighetene et slikt samarbeid gir. Oslo Kommune på sin side får økt kompetanse på veteransaker og får tilgang til foredragsholdere, sier kameratstøtteleder i NVIO, Anders Aks.

Gjennom samarbeidet kan NVIO og Oslo kommune fordele kurs, kompetanse og tiltak for veteraner. – Umiddelbart har vi fått tilgang til kurs og er på vei til å starte en mentorordning for yngre veteraner, sier Aks.

Mentorordningen skal ligge innunder kameratstøtte, og de som går kursrekka vil bli opplært til veiledning på mange forskjellige områder i samfunnet.

– Vi ønsker å utvide tilbudet for veteraner til dem som også ønsker veiledning i forhold til blant annet karrieremuligheter etter endt tjeneste for å nevne noe, sier Aks. Oslo kommune blir i fremtiden en aktiv part i kameratstøtte- og mentorprogrammet. Det gjør også blant annet De regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS) og Universitet i Agder. Det betyr blant annet at deltagere får studiepoeng.

– Dette samarbeidet er veldig spennende og jeg tror begge parter får god utnyttelse av det, sier Borgny Tjelle fra veteranprosjektet i Oslo kommune.

Partnerskapsavtalen gjelder i første omgang i 2 år.

Vil du være med å bygge broer med DNT?

tirsdag 18. februar kl. 08:28

Veteranmarsjen 2020

mandag 10. februar kl. 14:24

Et spennende samarbeid

mandag 27. januar kl. 11:33

På trykk: Presidenten har ordet

tirsdag 21. januar kl. 17:42

Overleverte rapport om veteranerstatning

tirsdag 21. januar kl. 17:30