Arendalsuka neste uke!

Arendalsuka neste uke!

Publisert av Siri Jørgensen den 12.08.21.

Neste uke starter Arendalsuka, og NVIO vil være på stand sammen med NVIO Aust-Agder og NVIO Kristiansand med flere. Fra sentralt hold kommer NVIOs president Ole Asbjørn Fauske, NVIOs generalsekretær Bjørn Robert Dahl, styremedlem Frank Ove Eriksen og kommunikasjonsrådgiver Siri Jørgensen. Vi gleder oss til arrangementene sammen med Norges Forsvarsforening og de elleve andre forsvarsrelaterte organisasjonene. Vi ser også frem til veterantreffet på torsdag kveld og konsert med Veterans Rock på fredag. Vi håper mange av dere stikker innom og til dere som ikke har mulighet, husk at flere av arrangementene streames live. Sjekk hvert enkelt arrangement på Facebook link til stream, eller bruk linkene under:


16.08:

Fire krevende år som forsvarsminister

https://fb.me/e/2BKvDlPPb


Etter fire begivenhetsrike og krevende år som forsvarsminister overtar Frank Bakke-Jensen stillingen som fiskeridirektør. Møt en åpenhjertig forsvarsminister på tampen av perioden som statsråd.

Nå, når hans periode som forsvarsminister går mot slutten, har Bakke-Jensen sagt seg villig til å la seg intervjue om sine erfaringer gjennom fire år preget av såvel fremgang som retrett på enkelte områder.

Blant stikkordene for denne åpenhjertige samtalen med tidligere generalsekretær i Norges Forsvarsforening, Christian Bugge Hjorth, er den tiltagende spenningen mellom stormaktene, regjeringens langtidsplanarbeid, etableringen av en ny lov om Etterretningstjenesten og andre spørsmål knyttet til sivil og militær sikkerhet, uro rundt oppkjøpet av Bergen Engines, den utvidete forsvarsavtalen med USA, anløp av allierte atomdrevne ubåter, en fremoverlent nordområdepolitikk og problemstillinger knyttet til utviklingen av NATO mot 2030.
17.08:

Forsvarssjefen inntar Arendalsuka

https://fb.me/e/1Kv0UxhpV


Forsvarssjef, general Eirik Kristoffersen har en variert og imponerende bakgrunn fra Forsvaret. Ikke bare har han bred erfaring fra Hæren, HV og fellesoperativ tjeneste, han har også deltatt aktivt i flere skarpe operasjoner som leder for de norske spesialstyrkene. For dette er han tildelt Krigskorset med sverd, Norges høyest rangerte stridsdekorasjon.

Politikere og forsvarets kvinner og menn lytter når forsvarssjefen taler, selv om flere ønsker seg et forsvar som er bedre tilpasset den sikkerhetspolitiske situasjonen. Kristoffersen har et utradisjonelt syn på Forsvaret og klare visjoner for Forsvarets videre utvikling.19.08:

Hva vil politikerne med forsvaret?

https://fb.me/e/45kqG5Kij


Får vi en ny regjering denne høsten? Uansett vil vi se en endret sammensetning av Stortinget, og flere politikere står klare til å videreføre arbeidet med å utvikle Forsvaret.

Norges Forsvarsforening har invitert representanter for de toneangivende partiene på Stortinget for å diskutere hva de mener skal til for at vi skal få et forsvar som svarer til de skjerpede sikkerhetspolitiske utfordringene. Her er det mange svar og mange forsikringer.

Men er politikerne når alt kommer til alt interessert i å gi tilstrekkelig prioritet til vår sikkerhet i konkurranse med helse, velferd og andre goder? Tar politikerne egentlig konsekvensene av forsvarssjefens helhetlige råd som han gir til regjering og storting hvert fjerde år? Eller er forsvarspolitikk å håpe på det beste og stole på at våre allierte kommer oss til unnsetning?