Episode 24 - Veteraner over isen

Episode 24 - Veteraner over isen

12.03.21 18:21 av Siri Jørgensen

I denne episoden blir vi bedre kjent med Miriam og Christian, to av veteranene som skal gå over Grønland (sjekk www.veteraneroverisen.com). Hva er unikt med Nansen-ruta? Hvor tung blir pulken, og hvordan trener man seg opp til noe sånt? Hva gruer de seg mest til? Dette og mer får du høre i denne episoden.

Les mer
Episode 23 - Espen Leiksett og Trond Bekken

Episode 23 - Espen Leiksett og Trond Bekken

18.02.21 09:50 av Siri Jørgensen

Å være veteran gir innsikt i krig og konflikt, samtidig som man opparbeider seg verdifulle kunnskaper, ferdigheter og erfaringer. Teamkompetanse, omstillingsevne og betydningen av samhold og ta ansvar for andre. Erfaringer og kompetanse som er viktig for den enkelte -og for samfunnet ellers. I denne episoden av Veteranpodden blir vi bedre kjent med Espen Leiksett og Trond Bekken. Begge har vært ute, og begge har 30-40 år bak seg som frivillig i Norges Røde kors Hjelpekorps. De har jobbet frivillig på leteaksjoner, under flom, på Utøya og nå senest på Gjerdrum under skredkatastrofen. Hvordan de opplever dette får du vite i denne episoden.

Les mer
Episode 22 - Kåre Brændeland

Episode 22 - Kåre Brændeland

08.10.20 15:28 av Siri Jørgensen

Oberst Kåre Brændeland, militærrådgiver ved den norske FN-delegasjonen i New York, gir oss et innblikk i arbeidet Norge står ovenfor som nyvalgt medlem i FNs sikkerhetsråd. FNs refusjonsordning for veteraner, hans bakgrunn og tanker om anerkjennelse og egen veteranhistorie får du også i denne episoden -og hvorfor klimaendringer er viktig, også for sikkerhetsrådet.

Les mer