Vil hjelpe ukrainske veteraner

Vil hjelpe ukrainske veteraner

28.02.24 10:41 av Hege Kofstad

Krigen i Ukraina vil produsere fem millioner veteraner, viser estimater. Det er hver niende innbygger. Hva skjer når krigen er over, og alle veteranene skal tilpasse seg sivilsamfunnet? Ukrainere har mindre og mindre tro på at nasjonen kan ta vare på dem. – Vi har mye å bidra med, hvis vi får lov, sier NVIOs generalsekretær Bjørn Robert Dahl.

Les mer
Rekognosering for Veteranmarsjen

Rekognosering for Veteranmarsjen

13.12.19 15:57 av ‎ NVIO

Her kan du følge Kåres tur igjennom norsk og svensk natur! Han er på rekognosering for Veteranmarsjen 2020, som vil skje i perioden 1.-10. august neste år! Dette er et samarbeid mellom Sveriges Veteranforbund og NVIO hvor alle veteraner fra internasjonale operasjoner i Norge inviteres til å delta.

Les mer
Maktens regler

Maktens regler

13.12.19 15:01 av ‎ NVIO

I et forsøk på å beskytte flyplassen som skal brukes for å fly inn nødhjelp, legger den nordiske bataljonen i Tuzla i Bosnia en plan. Men er det de planlegger egentlig lov? Når kan militære styrker egentlig bruke dødelig makt i væpnet konflikt?

Les mer
Veteraner+ Heimevernet = Sant

Veteraner+ Heimevernet = Sant

13.12.19 14:50 av ‎ NVIO

22. juli 2011 er en helt vanlig dag i sommerferien. Katrine Jakobsen spiser lunsj med en venninne på Aker brygge når de hører et drønn. 40 minutter senere tikker det inn en sms fra troppssjefen. «Hvor raskt kan du møte på Lutvann?». Katrine er på plass samme kveld.

Les mer
Forsvarsministerens årlige tale

Forsvarsministerens årlige tale

12.12.19 14:36 av ‎ NVIO

På mandag holdt forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sin årlige tale i Oslo Militære Samfund (OMS). Her snakket han om langtidsplanen som Stortinget vedtok i 2016 og om den langsiktige satsingen på Forsvaret, hvor fundamentet for å møte dagens sikkerhetspolitiske utvikling er et sterkt nasjonalt forsvar innenfor NATO-rammen, bygget på to hovedpilarer: Kampkraft og bærekraft.

Les mer
Nytt år nye muligheter?

Nytt år nye muligheter?

12.12.19 14:31 av ‎ NVIO

Vi i NVIO har tenkt å gjøre vårt beste dette året for at nettopp DU skal føle deg bedre og oppleve fellesskap og kameratskap blant likesinnede, uansett hvor i landet du er og hvilken lokalforening du tilhører. Vi er glade for at flere fant veien til veterantreff i fjor og våre lokallag har planer om enda flere aktiviteter det kommende året.​

Les mer