Vil hjelpe ukrainske veteraner

Vil hjelpe ukrainske veteraner

28.02.24 10:41 av Hege Kofstad

Krigen i Ukraina vil produsere fem millioner veteraner, viser estimater. Det er hver niende innbygger. Hva skjer når krigen er over, og alle veteranene skal tilpasse seg sivilsamfunnet? Ukrainere har mindre og mindre tro på at nasjonen kan ta vare på dem. – Vi har mye å bidra med, hvis vi får lov, sier NVIOs generalsekretær Bjørn Robert Dahl.

Les mer
FNs erstatningsordning: Dekker reiseutgifter

FNs erstatningsordning: Dekker reiseutgifter

07.12.22 13:30 av Hege Kofstad

NVIO har hatt dialog med Forsvarsdepartementet (FD) i forbindelse med at vi anser det som et krav at utgifter for innhenting av spesialisterklæringer i forbindelse med erstatningssaker også omfatter dekning av nødvendige reiseutgifter. FD har nå sagt at de vil dekke rimelige og nødvendige utgifter som har oppstått i den forbindelse.

Les mer
- Viser hvor viktig veteranarbeidet er

- Viser hvor viktig veteranarbeidet er

05.10.21 14:32 av Hege Kofstad

Afghanistanundersøkelsen som ble lagt frem 5. oktober viser hvor viktig veteranarbeidet er. Der kommer det tydelig frem at de som slutter i Forsvaret etter intops-tjenesten har betydelig høyere ankomst av psykiske plager, enn andre. Å bevare fellesskapet blant veteranene er noe vi i NVIO jobber med hver dag, Bjørn Robert Dahl.

Les mer