Blinkskudd for veteraner

Blinkskudd for veteraner

Publisert av ‎ NVIO den 25.06.19. Oppdatert 13.12.19.
 HV-14 inviterte veteraner og pårørende til en dag med informasjon og våpendemonstrasjon lørdag 15 juni på Drevjamoen leir, hvor også pårørende fikk være med. Det ble en hyggelig opplevelse hvor 45 personer i alle aldre hadde meldt seg på, kvinner og menn, gutter og jenter. Aldri har interessen vært større. Major Svein Richard Rogne informerte om Heimevernets arbeid og likeså om viktigheten av tilstedeværelse i nærmiljøet. Så ble alle håndvåpen behørig omtalt og lå til disposisjon etter briefen for alle nysgjerrige. Likeså fikk folk prøve å ha på seg splintvest og skuddsikker vest.


Prøveskyting

Under kyndig ledelse av major Rogne og sersjant Geir Ola Frikstad fikk de påmeldte prøve alle våpnene. Instruksjoner ble gitt underveis. Det kriblet litt for noen og enhver ettersom de fikk prøve noen skuddsalver med både pistol og maskingevær. Også 12,7 mm skarpskytterrifle måtte prøves. Demonstrasjon av 84 mm rekylfri kanon og likeså sprengladning ble gjennomført. Dette var selvsagt storveis og veldig spennende for mange av de unge!

Etter skytingen var bordet dekket på messa for et velfortjent koldtbord. Kjøkkensjef Karl Inge Andersen og lærling Sten Jacob Johansen hadde ordnet til en flott lunsj med mat for alle aldersklasser. En super avslutning på en fin dag!

Alle fra HV-14 fikk en velfortjent applaus for den fantastiske dagen de hadde gitt de frammøtte. Det hele var en innertier.

En stor takk fra NVIO Mosjøen og omegn til HV14 og alle som møtte opp!

 

Du kan lese mer om NVIO Mosjøen og omegn her

Du kan lese mer om HV14 her.

Du kan lese mer om Drevjamoen leir her.