En flott historisk gave til NVIO Gjøvik

En flott historisk gave til NVIO Gjøvik

Publisert av Siri Jørgensen den 02.06.20.

 

 

Mosaikk- og TrikTrak bordet er fra Syria, og ble nylig gitt som gave av Lars Thorvald Hornslien, sønn av tidligere oberstløytnant Erling Hornslien.

Erling Hornslien var tidligere generalsekretær i FN Veteranenes Landsforbund (Nå NVIO) og med på å legge grunnsteinen for lokalavdelingene rundt om i Norge og på Svalbard. Han tjenestegjorde b.la som UN Observatør UNTSO i Jerusalem og Damaskus 1973-1974 under Yom Kippur krigen, og hans observasjonspost ble tatt under artilleribeskytning da Egyptiske ingeniørtropper lykkes i å krysse Suezkanalen. Hans tjeneste omfattet også OP-tjeneste på Golanhøyden hvor teamet hans ble tatt under ild, og de bevitnet og rapporterte fra krigen.

-Min far rådet også undertegnede til å søke meg til utenlandstjeneste, og jeg fikk gleden av å tjenestegjøre i NORBATT XIX 1987. Jeg trekker stolt fram tjeneste i veiklarering, nattpatrulje, OPS-vakt og utrykking med Delta1 samt administrative oppgaver i Tel-Quesi-leiren. 

Med respekt og takk til alle som deltar, og som har deltatt, i internasjonale operasjoner gir jeg dette bordet til NVIO Gjøvik.

 

Trulsebølet 29.mai 2020, Lars Thorvald Hornslien