En stor takk til Fred Gallefoss

En stor takk til Fred Gallefoss

Publisert av ‎ NVIO den 23.04.19. Oppdatert 12.12.19.

Tidligere i vinter startet Fred Gallefoss opp en kronerulling for Stiftelsen Veteranhjelp som fikk inn over 90 000 kroner. Stiftelsen er selvsagt særdeles glad for alle bidrag, og ekstra glad for engasjement og størrelsen på dette bidraget.

– Dette betyr mye, nettopp fordi det går uavkortet til veteraner i økonomisk nød, sier styreleder i stiftelsen Lars Finstad.

-Jeg hadde lyst til å bruke nettverket og Facebook-siden VeteranNett som en test på hvordan veteraner kan bruke Facebook til noe positivt også, og få nyttige erfaringer rundt en slik innsamling, forteller han.

For dette er ikke første gang Fred samler inn penger. Han har flere innsamlingsaksjoner bak seg og påpeker at alle veteraner har lyst til å bidra til gode ting. Fred Gallefoss er også mannen bak  flere turer til Libanon og Libanesiske aftener som arrangeres med jevne mellomrom. Her er det også loddsalg og innsamling. Selv husker han spesielt da veteranene mobiliserte og samlet inn penger som sørget for viktige forsyninger til sivilbefolkningen i det tidligere operasjonsområdet til de norske FN-styrkene i Sør-Libanon i forbindelse med krigen i 2006. Dette midt i fellesferien og før de etablerte hjelpeorganisasjonene kom seg inn i området. Det har også vært samlet inne penger til et barnehjem i Tibnin og Bekadalen de siste årene. – Det virker som mange har en ekstra plass i hjertet sitt for Libanon. Hvert år reiser nordmenn nedover og i mai reiser det noke en gjeng på 40 personer, i en salig blanding av tidligere UNIFIL-soldater, familie og barn. -Og de blir alle ivaretatt av blant andre Louis Assi, forteller Fred.

Men tilbake til innsamlingen. Stiftelsen bruker ikke penger på markedsføring og er alltid glad for hjelp og oppmerksomhet utenfra. Gjennom innsamlingsaksjonen til Fred, var det 419 personer som ga bidrag og til sammen ble det altså en stor sum til slutt. 

Dette betyr enda mer hjelp til enda flere veteraner. 

En stor takk til Fred, VeteranNett og alle bidragsytere.