Medaljeutdeling og ny leder i NVIO Røros

Medaljeutdeling og ny leder i NVIO Røros

Publisert av ‎ NVIO den 25.02.19. Oppdatert 12.12.19.

Fredag som var, 22. februar ble Per Oscar Morken fra Ålen hedret med Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner, av NVIO Røros og Fjellregionen, samt NVIO Trøndelag. Fjellregionen, representert ved nyvalgt leder, Bjørn Magnar Aunmo, hadde på merkverdig vis klart å skaffe et møtelokale på Rabalder Bowling på Røros, under selve Rørosmartnan og det krever sin vennekrets og sitt nettverk. For de som vet hva Rørosmartnan er, så vet man også at dette ikke var enkelt.
På programmet stod det lett Forsvarsinformasjon, informasjon om UNIFIL-markeringen 2018 og litt om samarbeidet i regionen Trøndelag. Da med fokus på NVIO Oppdal, NVIO Trøndelag og NVIO Røros og Fjellregionen sine arrangementer. Deretter ble det kaffe og kake og etter litt kaffeslabberas var det duket for medaljetildeling, som Major Morten Angvik-Kristiansen stod for. Denne gangen som representant for Forsvarets Veterantjeneste. 

Per Oscar Morken er fra Ålen i Haltdalen kommune, tidligere Holtålen kommune. Ålen ligger langs med Riksvei 30 og elva Gaula som renner parallelt med veien mellom Stølen og Røros. Per Oscar tjenestegjorde for Norge i UNIFIL kontingent 15-1985 og 16- 1986, deriblant som hundefører.  Tilstede på markeringen var Per Oscars søster og svoger, samt deres barn, sammen med veteraner fra NVIO Trøndelag, NVIO Røros og Fjellregionen, samt avisen «Arbeiderens rett» som ville skrive litt om Per Oscar og Forsvarets tildeling.
Det rapporteres om en tåre i øynene til de fleste tilstede, og det ble en flott markering for Per Oscar Morken.
Kvelden ble rundet av med sosialt samvær og pizza.