Movies on War 2022

Movies on War 2022

Publisert av Siri Jørgensen den 09.11.22.

Årets filmfestival er den tolvte i rekken, og finner sted neste uke, 16.-20.november. Stedet er Elverum og du vil få oppleve filmer som viser alle aspekter ved væpnede konflikter og få innblikk i opprør og politisk endring, fortid og nåtid.

 

Allerede første dag, onsdag 16.november er fokuset Ukraina:

 Foredrag klokken 19:00 «Krig i Europa – Hvor er vi? Hvor går vi?»

med tidligere ambassadør i både Ukraina og Russland, Øyvind Nordsletten, sammen med NRKs utenrikskorrespondent Morten Jentoft i samtale med Ivar Dale som er seniorrådgiver i Helsingforskommittéen. 

 

 

Kvelden avsluttes med filmen Freedom on Fire (Evgeny Afineevsky, 2022) klokken 20:45 som viser hva som har skjedd i Ukraina i 2022, Bucha, Irpin, Kyiv og Mariupol.

 

 

Lørdag 19.november står veteranene i fokus

Klokken 16:30 Simon Stranger og Nicholas Aaen-Dreyer snakker om boka 304 dager, Afghanistan og Nicholas historie.

Deretter blir det visning av den svært sterke dokumentaren om tilbaketrekningen fra Afghanistan:

Retrograde (Matthew Heineman, 2022), en filmatisk storslått film om de afghanske styrkene som ble igjen etter at de vestlige trakk seg ut av landet. Fra Bidens tale på TV til masseflukten ved flyplassen i Kabul som vi husker fra nyhetene. Filmen følger også afghanernes fortsatte kamp mot Taliban. 

Etter filmen blir det samtale med lokale veteraner. 

 

 

Få også med dere Simon Gade Olsens film Brev fra Sør-Libanon (2022) om de første norske som dro ned til Libanon og UNIFIL.

Den er klokken 14:15 i konkurranseprogram for filmer under 60 minutter.


Hele programmet til Movies on War 2022 finner du her og du kan man lese mer om gjester, filmer og arrangement.


Har du veterankortet vil du kunne kjøpe festivalpass for 450 kroner (ordinært 700,-), og du kan få 2-for-1 på ordinærpris for festivalpass (2 for 700).