NVIO Hedmark inviterer til veterantreff

NVIO Hedmark inviterer til veterantreff

Publisert av ‎ NVIO den 08.11.19. Oppdatert 16.12.19.

Alle veteraner som kan fremlegge veterankortet får rabatt på filmfestivalen Movies on War,  som arrangeres i Elverum 21.-24. november 2019. Veteraner som kan fremvise Veterankort (www.veterankort.no) får festivalpass til samme pris som studenter og honnør; kr 450,- for samtlige arrangementer. Veterankortet må fremvises ved uthenting av passet og du kan lese mer om festivalen her: https://moviesonwar.no/ 

Samtidig ønsker NVIO Hedmark å invitere til et spesielt veterantreff:

Fredag 22. november har de, sammen med filmfestivalen et eget opplegg. Denne kvelden blir det filmfremvisning i Elverum kulturhus, samtale rundt filmens tema, samt mat og sosialt samvær på Scandic Elgstua. Styret i lokalforeningen har vedtatt at vi denne aftenen spanderer kinobilletten og en 3-retters middag på veteraner sammen med én (1) av deres pårørende. I tillegg jobbes det med et transportopplegg.

For å få alt dette til å gå opp må de ha en forhåndspåmelding. Samtlige som ønsker å delta på dette må melde fra til leder på mail, senest mandag 11. november. Send din påmelding til karl-erik@storinset.no, eller ring telefon 976 97 497 hvis du har spørsmål.

Det hele starter kl 1800 eller 1830. Nærmere tidspunkt kommer etter hvert.

Filmen som skal vises heter Krigsfotografen:

“Krigsfotografen Jan Grarup lever et liv i unntakstilstand: ute i verden er han som krigsfotograf i evig kryssild, hjemme i København er han far til fire – og står plutselig alene med foreldreansvaret når hans ekskone blir alvorlig kreftsyk.

Arbeidet i Mosuls urbane krigssone, hvor Grarup følger de irakiske styrkers fremmarsj mot den islamske stat, skal balanseres med livet som far og eneforsørger, og han skal gjenoppbygge tillit og intimitet med sine barn etter mange års flyktig tilstedeværelse. Grarup ønsker fortsatt å være verdens beste krigsfotograf. Men hvordan henger veisidebomber og snikskyttere sammen med å ha ansvar for fire barn? Og være en alminnelig familie? En høyst aktuell problemstilling for oss veteraner og våre pårørende.”

For mer info om filmen, bilder og trailer se her: https://moviesonwar.no/krigsfotografen/