NVIO på helgens tradisjonsrike MC-treff på Bæreia

NVIO på helgens tradisjonsrike MC-treff på Bæreia

Publisert av Anniken Johnsen den 28.10.19.

I helgen ble det tradisjonsrike MC-treffet gjennomført ved Forsvarets veteransenter på Bæreia. Treffet, som samler et stort antall veteraner fra det ganske land, ble i år gjennomført for niende gang. En rekke faste deltaker samt noen førstegangsdeltakere møtte opp og fikk oppleve samvær med gamle og nye venner, gode samtaler, bekransning av UNIFIL-monumentet på Kongsvinger festning, felles kjøretur på vei (og i terreng for de som ønsket det) og gode måltider tilberedt av kjøkkenet på veteransenteret.

Sovesal eller telt
For mange veteraner er det å kjøre MC svært viktig. Som en veteran sa: «Noen ganger sier kona at jeg må ta meg en tur på MC`en. Første gang hun sa det, spurte jeg hvorfor skal jeg det? Fordi at du er så blid når du kommer hjem igjen, svarte hun».
Kapasiteten på veteransenteret blir utnyttet til det ytterste i forbindelse med MC-treffet. Med mer en 180 påmeldte en det en stor utfordring for de ansatte å kunne bringe arrangementet vel i havn når det gjelder forlegnings- og forpleiningskapasitet. Romkapasiteten utnyttes fullt ut og i tillegg etableres det både sovesal og stortelt. En rekke av deltakerne velger å overnatte i egne telt.
Samtidig er det en utfordring for senteret at et stort antall av de påmeldte ikke møter opp til treffet. Da bekreftelsen på årets treff ble sendt ut i slutten av juni fikk man også melding om hvilken form for overnatting man var tilbudt. Dette har sannsynligvis medført at påmeldte velger å bli hjemme når de har fått melding om at overnattingen som tilbys er sovesal, stortelt eller eget telt. I helgen var det også varslet regnvær, noe som også har medført at noen påmeldte bestemte seg for å bli hjemme.
De ca 120 deltakerne som møtte opp til årets treff fikk oppleve et flott og muligens det beste treffet noensinne, selv om værgudene ikke spilte på lag med oss ved denne anledningen.

Louis fra Libanon
Norgesvennen Louis Assi fra Ebel es Saqi holdt et foredrag om situasjonen i dagens Sør-Libanon for en svært interessert forsamling fredag formiddag. Louis snakker flytende norsk og holdt som alltid et godt foredrag med gode kommentarer om situasjonen og hvorledes han og hans familie hadde opplevd situasjonen i årenes løp. Han poengterte med stor humor at det er lettere for oss libanesere å svelge kameler enn det er for nordmenn, for vi har kameler! ” Samt historiene rundt hans farfar som har rømt med sin familie (kone og barn) 4 ganger, hans far som har rømt med familien 2 ganger, og han selv har rømt med sin familie 3 ganger “og sånn går no dagan!..”.
Foredraget ble møtt med stående applaus av tilhørerne. Louis fikk også overrakt veteransenterets coin som vanligvis kun utdeles til veteraner ved sitt første besøk på senteret.

Veterans Rock
Bandet «Veterans Rock», som består av 5 UNIFIL-veteraner og som ble dannet i etterkant av UNIFIL-jubileumsarrangementet på Akershus festning i april 2018. NVIO har støttet bandprosjektet administrativt og således bidratt til at bandet har kunne holde en rekke konserter for veteraner i 2019.samtidig som de også har mottatt støtte fra Forsvarets veterantjeneste. Bandet holdt konsert lørdag kveld til stormende jubel.