NVIOs første dameweekend er over!

NVIOs første dameweekend er over!

Publisert av Siri Jørgensen den 01.05.22.

NVIOs første dameweekend er over!

Denne helgen samlet NVIO femti damer på Forsvarets veteransenter på Bæreia -og hvilken helg det ble!
Man er alltid nysgjerrig når man setter i gang noe nytt, men når helgen ble fullbooket etter to døgn ga det oss et hint om at dette ville bli bra. 
Damene som deltok var alle i forskjellige aldre med ulike utenlandske oppdrag eller pårørende med ulik bakgrunn. Det ble en god miks med greit støynivå og mye latter denne helgen.


«På vegne av ei som fortsatt er tjenestegjørende vil jeg takke NVIO med Siri, Borgny og Vibeke i spissen for en fantastisk helg på Bæreia. Frisk luft, aktiviteter, inspirerende foredrag, god mat og flotte jenter ga dette mersmak. Satte pris på gode samtaler og refleksjoner med kvinnelige veteraner og pårørende. Flotte forbilder og nytt bekjentskap ga mersmak og noe jeg gjerne prioriterer en annen gang også- kudos!»


Lena/Stadig tjenestegjørende og veteran


Programmet startet allerede på fredag med innsjekk og litt historikk om Bæreia av sjefssersjant Steffan Ruyter. Det var 16 veteraner blant damene som ikke hadde vært på Bæreia før, og som fikk tildelt coil og anerkjennelse. Resten av kvelden gikk med til foredrag av Christin Wenneberg, kveldsbad i tjernet og sosialt i peisestua. Noen stiftet nye bekjentskaper, andre hadde nok med å hilse på gamle kjente mens flere bare koste seg i godt selskap og atmosfære. Så hyggelig var det at ikke alle møtte til morgenbad dagen etter, men bademester Vibeke hadde full kontroll. Uansett veldig hyggelig at en del damer som badet aldri ville tenkt på tanken hvis det ikke sto i programmet. Så sporty og tøffe damer tok dette på strak arm!«Bæreia leverer som vanlig, flott plass i fine omgivelser. Det har vært en inspirerende helg med mange gode foredrag, aktiviteter, quiz og den gode samtalen rundt bordet. Fantastisk flott å få denne muligheten til å møte andre veteraner og pårørende, jeg har møtt mange flotte og inspirerende damer. Jeg har knyttet nye nettverk og frisket opp gamle minner. Tusen takk for en super helg, og et god arrangement. Dette må vi fortsette med!»


Anne/Libanon veteranLørdag startet pent med morgenbad og yoga, før det ble foredrag med Frøydis Fjeldstad om friluftsturer og «Veteraner over Grønland». Full av pepp og inspirasjon dro damene ut i skogen til quiz rundt leirbålet. Quizmaster Borgny hadde laget en passe vanskelig, men morsom quiz og det var tett konkurranse om premiene. 

Ettermiddagen startet med Marta Breens foredrag om kvinnekamp og ga nok hver og en av damene noe å tenke på, et foredrag med mye humor men også historikk og skremmende dårlig reklamebilder.

Lørdagskvelden startet med nydelig tapas, festkledde dammer og god stemning. Kristin Lund holdt Kongens skål, før Frøydis tok veteranenes skål. Det ble en innholdsrik kveld på mange måter, med vister vi husker og historier som ble delt. Kvelden dabbet over til natt og det går rykter om både Abba og Boney M på anlegget før de siste gikk å la seg….«Kjenner på stor takknemlighet for at jeg fikk muligheten til å få være med på den aller første Dameweekenden. Slik jeg ser ser det må dette være starten på en tradisjon. Helgen med de flotteste damer har vært over all forventning! Samhold, felleskap, raushet, anerkjennelse og respekt har vært gjennomgående fra start, og jeg vil ikke si til slutt-for her har det oppstått bekjentskap og vennskap som vil fortsette. Anerkjennelse i det å være dame har vært en god følelse som denne helgen har gitt. Yogatimen til Anja Kværnmo hvor hun delte en ro som smittet. I en time fikk vi ha fokus innover i oss selv, med tilstedeværelse og at vi skulle vise nysgjerrighet til eventuelt stive & støle muskler, for å høre hva kroppen ville fortelle oss. Takknemlig for at jeg fikk muligheten til å dele denne helgen med denne fantastiske gjengen! 

Foredragene traff blink, med temaer som kvinner i kamp, kvinnekropp og det å ha mot til å sette hårete mål -som å krysse isen på Grønland.»


Bente/ Pårørende


Søndag ble det en rolig start og morgenbad på noen, før en litt lengre frokost og foredrag av Marte Ekrem som er sexolog, lærte oss om trampolinen og perineum. Det var noen bilder på lerretet denne formiddagen vi ikke tror har vært vist i møterommet Normandie før. Det vi vet er at alle dro hjem med nye bekjentskaper, gode opplevelser og god energi.
Det var godt å se hyggelig, kvinnelig felleskap denne helgen, i blandingen av pårørende og veteraner!