NVIOs Nyhetsbrev august 2023

NVIOs Nyhetsbrev august 2023

Publisert av Siri Jørgensen den 26.08.23. Oppdatert 28.08.23.

Arendalsuka 2023

Er du nysgjerrig på hva som ble sagt, eller vil høre noen av debattene som fant sted i Forsvaret- og sikkerhetspolitikkens hus?

Du finner alle fra uken samlet på denne linken her. Den vil være gyldig ca en måneds tid.

Men fortvil ikke, du finner også NVIOs debatter på vår egen YouTube-kanal.


Dameweekend 22. - 24. september

Vi har fortsatt noen plasser ledig og holder påmeldingen åpen frem til 1.september. Er du kvinnelig veteran og vil være med på en herlig helg på fjellet så bør du melde deg på nå. Egenandel 600 kr og du kan lese mer her.

 

Hedersløpet 2023

Lørdag 9.september er årets Hedersløp på Akerhus festning. Vi håper mange ønsker å delta, og husk, kan du ikke løpe så med deg på marsjen. Alle kan gå! Det er flere familier, små og store som deltar hvert år. Rammene rundt er fantastiske og etter medalje ved målgang er det «After run» på kommardnatens pub.

Du kan lese mer om løpet og melde deg på her.

 

Årets kommunevalg

Er du fornøyd med din kommunes arbeid for veteranene og deres familie?

Det er kommunevalg om noen uker og det er vår mulighet til å påvirke hvem som skal styre landets kommuner. Innen veteranfeltet har kommunene blitt pålagt å etablere en kommunal veteranplan som skal ta for seg hvordan kommunen kan stille opp for veteraner og deres familie før, under og etter en deployering. Planen skal ikke bare handle om hva kommunen kan stille opp med overfor denne gruppen, men den går også andre veien – hva kan veteranene og deres familier bidra med inn i kommunen de bor i.

Hvis dette er en sak som er viktig for deg bør du sjekke om kommunen har en plan. Det er nemlig ikke alle som har det. Dernest se hva som eventuelt står i planen og vurdere om de er fornøyd med innholdet og ikke minst utførelsen av det som er skrevet. Hvis du ikke er det har du en mulighet til å stemme på et annet parti som kanskje har tanker og ideer for å få operasjonalisert pålegget som kommunen er gitt av Stortinget. Bruk din stemme under årets kommunevalg for å tale veteranene og veteranfamilienes sak.


Battlefield Orientation Tour (BOT) Vemork 1.-3. September

Det er noen få ledige plasser på BOT Vemork 2023. Kunne du tenke deg å besøke Rjukan og lære mer om tungtvannsaksjonen i historiske omgivelser? Sjekk denne linken og ta kontakt med Henning på telefon 48273922. Anledning til å ta med ledsager. 


Høstkalenderen

Minner alle om å sjekke aktivitetskalenderen vår (den finner du her). Minner om at det blir familiedag på Hunderfossen (NVIO Sør-Gudbrandsdalen) 2.september og familiedag på Høyt og Lavt 3. september (NVIO Vestfold). NVIO Drammen inviterer til samvær på skytebanen 9.10. september, mens gjengen i NVIO Sogn og Fjordane drar på hjortejakt 15.-17.september. Samtidig er høsten full av veterantreff og sosiale treff - sjekk om noe skjer i nærheten av der du bor! 

 

Har du husket å melde adresseendring?

Sekretariatet får en del medlemsblad i retur. For det første får ikke du som medlem nyttig informasjon om det som rører seg i tiden på veteranfronten. For det andre er dette en klima- og miljøutfordring alle frivillige organisasjoner må ta på alvor. Hjelp oss å bli bedre med å kommunisere med dere som medlemmer og hjelp oss med å bidra med de små bidrag til å bedre klima og miljø.

 

Minner om Stiftelsen Veteranhjelp og donasjoner som kan vippses til #25550. Tips oss gjerne hvis dere samler inn penger så vi kan både skryte og takke dere.

 

 

Ha en fin høst!