Nye medlemsrabatter på Hadelands glassverk

Nye medlemsrabatter på Hadelands glassverk

Publisert av Siri Jørgensen den 10.03.21.

Ta turen innom Hadeland glassverk og opplev to nye utstillinger. 

Den første utstillingen er VINGLASS i Galleri 1, som er en historisk utstilling og viser vinglass fra tre århundrer produsert av Hadeland Glassverk.

Visste du at formen på dagens vinglass opprinnelig kommer fra tidlig kristen tids alterkalker som opprinnelig var av edelt metall og brukt til nattverd?

Da man i Venezia på 1450-tallet oppfant «cristallo» og overførte alterkalkens fasong til denne klare og fine glassmassen, var vinglasset født.

På Hadeland Glassverk begynte vinglassproduksjonen for alvor i 1852. 

 

Store mengder vinglass, både enkeltstående og i serier har blitt – og blir fortsatt, blåst i glasshytta på Hadeland Glassverk, som i dag er det siste av de store glassverkene i Skandinavia som fortsatt er i aktivitet.

Katalogen over dagens kolleksjon viser 10 forskjellige vinserviser som spenner fra eldre, klassiske modeller med skjærslipt eller blåst dekor, tidløse modeller med myke linjer og optiske effekter i glasset, til stramme minimalistiske linjer. Mange hender må til for å få glass helt frem på et bord, og når designere, glassblåsere, slipere, gravører, kvalitetskontrollører, vaskere, pakkere og lagerarbeidere jobber sammen, blir resultatet vakre glass fra Hadeland Glassverk som gjør våre dekkede bord vakrere i hverdagen og til fest. 

Utstillingen viser vinglass fra 1856 og frem til i dag og beskues i perioden 30. januar – 29. august.

 

Inngangsbillett med NVIOs medlemskort er 48 kr (20%) og barn gratis. 

Billetter kjøpes ved inngangen, og åpningstider for Galleri 1 er mandag-fredag: 10-16, lørdag-søndag: 11-17.

 

      Den andre utstillingen er fantastiske Monet & Friends - Life, Light and Colour

Her kan du forberede deg på en levende symfoni av lys, farge og lyd, kombinert og forsterket for å skape det besøkende har kalt «en uforglemmelig utstilling».

Fra skaperne av Van Gogh Alive, viser vi i 2021 den engasjerende utstillingen Monet & Friends - Life, Light and Colour.

Opplev det 19. århundre gjennom øynene til Monet og andre store impresjonistiske malere. Dette er en digital opplevelse som engasjerer barn så vel som voksne og ingen vanlig kunstutstilling. Impresjonistenes verk har blitt vist og beundret over hele verden i nesten to hundre år, men aldri tidligere blitt vist på denne måten. Maleriene blir levende når du går inn i galleriet – en opplevelse som er både fortryllende, underholdende og lærerik. Kunstnere som er representert i utstillingen, er blant andre Claude Monet, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne og Edgar Dega.
Denne utstillingen er åpent alle dager i perioden 22. mai-26. september. 

Mandag-fredag: 10-16 

Lørdag: 11-17 

Søndag: 11-17 (Utvidede åpningstider i fellesferien)

 

Billettpriser med NVIOs medlemsrabatt (20%) :                                   
Voksen                152,-
Barn/honnør       124,-
Familiebillett      480,-

(2 voksne/3 barn)
Billetter kan kjøpes på Hadeland Glassverk og på Ticketmaster, her er koden Glass2022