Nytt samarbeid med The NorseMan; Bushcraft gourmet

Nytt samarbeid med The NorseMan; Bushcraft gourmet

Publisert av Siri Jørgensen den 03.06.21.

Formålet med samarbeidet er å tilby kurs innen Adventure, Bushcraft og Bushcraft Gourmet, og samtidig fremme rucking som en sosial arena og møteplass for veteraner og deres familier, også som en positiv faktor i kameratstøtte.

Følg gjerne The NorseMan på Facebook og Instagram for inspirasjon. Vi håper mange lokallag vil benytte seg av tilbudet om ulike kurs. 

 

Konseptet The NorseMan går ut på å nyte naturen fullt ut, og har tre fundamenter som gir deg den ultimate turopplevelsen.


Adventure

Mange oppfatter at friluftsliv kun handler om utstyr og toppturer. Å ha en utrolig utsikt og å få alt i fugleperspektiv er en enorm opplevelse. Men naturen har så utrolig mye mer å by på, bare man tar seg litt tid til å stoppe opp og se! Å komme ut av en stressende hverdag og ut i rolig natur er terapi i seg selv. Dette er grunnen til at vi i The NorseMan kaller våre opplevelsesturer for turkurs, man oppdager og lærer noe nytt hele tiden.

 

 

Bushcraft
Mange oppfatter Bushcrafting med villmannshogging av trær, store bål og ødeleggelse av naturen. Dette er ikke ekte Bushcrafting – dette er uforsvarlighet. Ekte bushcrafting handler om hvordan våre forfedre utnyttet ressursene naturen stilte til disposisjon. Dette måtte forvaltes på det man i dag kaller en bærekraftig måte for at man skal kunne høste senere. 

En Bushcrafter har mye kunnskap om det som lever og vokser ute i naturen. Hva man kan spise, benytte som medisinvekst, til husholdning, hygiene, redskap osv. Bushcrafteren vet også at man aldri tømmer et område for det man sanker.

En Bushcrafter må derfor ikke bare kunne lese terrenget, men også naturen og vite hva som lever og beveger seg i denne. Samt å kunne spor og sportegn fra dyr, lese vær og værsignaler, finne himmelretninger uten kompass osv. 

 


Bushcraft Gourmet
Med all respekt til alle Michelin-restauranter! Ingen restaurant i verden kan måle seg med den opplevelsen det er å få servert et riktig godt Bushcraft Gourmet måltid med dertil egnet drikke ute i naturen.
Sansene har fullt fokus på måltidet og atmosfæren – ubeskrivelig opplevelse som må oppleves.  Opplevelsen øker når man kan benytte naturens eget spiskammers! Et ekte Bushcraft Gourmet-måltid tilberedes i et ildsted der naturens regler gjelder. 


Kurs og kursturer

Det er få mennesker som ikke lar seg friste av å nyte tilværelsen ute naturen på en eller annen måte. 

Kommentar fra en veteran som har vært med på kurs var: «Hvorfor lærte vi ikke dette da vi var ute?» Kommentaren kom da han ble vist hvordan han kunne ha det komfortabelt i felt.


The NorseMan gjennomfører kurs og kursturer over hele landet som er lokalt tilpasset områdene og årstiden. Friluftskurs, Villmarkskurs, Bushcraftkurs, Bushcraft Gourmetkurs, Kart, Kompass og orientering, Sankekurs eller tilpassede kurs for grupper er noen av kursene somkan gjennomføres. For ytterligere informasjon ta kontakt på e-post så kan vi finne ut en løsning for dere. 

Forespørsel sendes til: mail@thenorseman.no


Facebook: https://www.facebook.com/TheNorseMan001
Instagram:
https://www.instagram.com/the_norseman__/