Ukens oppsummering

Ukens oppsummering

Publisert av Siri Jørgensen den 27.03.20.

Frank Eriksen, leder i NVIO Bergen og omland

NVIO B&O var på vei inn i en svært aktiv vår som skulle avsluttes med signalprosjektet vårt i år, nemlig Nijmeegen marsjen ultimo juli.
Allerede i månedsskifte februar/mars begynte vi å ane konturene av at noe spesielt var i emning. Det begynte med at undertegnede pga sterk forkjølelse og tap av stemme måtte kansellere tema-kveld hos Steg for Steg/Blåkors i Bergen. Deretter gikk det kast i kast. Jeg ble kvitt forkjølelsen og dro som planlagt til Kanariøyene andre uken i mars. Fra bassengkanten på Tenerife skjønte jeg, ut ifra mailer og andre spørsmål, at dette kom til å bli en anderledes vår enn planlagt. Etter noen mailer, og en takk for at vi lever i 2020 med tilgang til internett etc, gjennomførte vi et kort elektronisk styremøte. Resultatet var full kansellering av alle NVIO B&Os aktiviteter ut april måned. Noe som betydde ingen Veterankafe på tirsdager, ikke Veterantreff på Zachariasbryggen, avlysing av Veteranmøte med foredrag fra Haiti, den store konferansen som vi sammen med andre skulle arrangere 20 mars på Høyskolen i Bergen, med tema “Fra utenfor til innenfor”, Politimesteren i Vest Polistidistrikts foredrag på Kronstad i april, ingen Shelteråpning med gode historier osv., osv...for å nevne noe. Ja, hva gjør vi nå da ? En forening uten aktivitet og ingen synlige medlemmer lover ikke godt. Plutselig, fremdeles ved bassengkanten, ringer en veteran og forteller at de har startet testing av corona-smitte på Bergen Legevakt. Legevakten ligger bakpå hva angår personellstøtte til organisering av vakthold og mottak av de som skal testes. Noen veteraner har allerede kastet seg rundt, men man trenger flere. Kan NVIO B&O støtte ? Nok et raskt elektronisk styremøte, og så var vi igang. Det må her nevnes at nå var jeg ankommet fedrelandet og satt i husarrest, noe som naturlig førte til at jeg fikk ansvaret for kontorarbeidet(vaktlister etc). Det var flott å se at veteraner uavhengig av organisasjonstilhørighet sluttet opp om oppdraget. Et oppdrag som var viktig for legevakten i en slik initialfase hvor det alltid tar noe tid før man har fått etablert seg med personell og prosedyrer. Det var ikke til å unngå å se at enkelte fikk “flash-back” til CP’er fra utenlandstjeneste. Omtrent samme jobben, bare ubevæpnet. Prosedyrene sitter fremdeles.

Legevakten har nå etter nesten 2 uker fått etablert eget vakthold med personell fra kommunen. Vi har med andre ord fått avløsing.
Det er fremdeles stille i lokalene i Veteranenes hus på Kronstad.
Marsj-gruppen som er planlagt til Nijmeegen fortsetter sine marsjtreninger, om enn i mindre grupper. Ingen vet pr i dag om arrangementet blir avlyst eller ikke. De billige flybillettene uten avbestillingsmulighet er ikke betalt ennå. Men fristene for både påmelding til marsjen og fly-billetter nærmer seg. Det er mye penger det står om for en ideell forening som vår. Kanskje får vi en avklaring snart........
Kommandanten på Bergenhus har kansellert koordineringsmøtet for arrangementene på 8 mai og 17 mai. Bli 17 mai avlyst ?  Dette blir en merkelig vår.
Mange har fått sine rutiner endret. Vi får håpe vi finner sammen igjen når dette er over.

 


Ståle Pedersen, leder i NVIO Gjøvik og Toten

 

Det står bra til med oss, men det ble brått stille med fysiske kontakter etter årsmøtet vi hadde den 7.mars. Vi jobber fortsatt med et av våre største arrangement; Frya-treffet, som om vi skal arrangere det. Vi må hå ha litt is i magen så vi venter til April/Mai med den endelige avgjørelsen. Vi er 84 påmeldte, og det var lenge siden vi passerte 75.

Ellers så bruker vi telefon og Facebook til å kommunisere med. Også har vi snakket litt rundt buen på ryggmerke for MC- gruppen, som er satt i bestilling. VI har også en henger som vi skal folieres, og her har vi flere forslag. Vi bruker mail på for å dele på meninger og det virker som fungere fint.

Et av de siste bildene jeg tok med noen av de andre er en stund siden, men det var når vi var på gravene til Bolle og Rødningsby.

Alt bra ellers.

 

 

 

Bjørn Magnar Aunmo, leder i NVIO Røros og fjellregionen

 

På Røros går det meste helt ok. Det er helt klart at de fleste innbyggerne tar dette alvorlig. Ser du bildene så er det nesten ikke folk ute. Men som sikkert alle veit, så har vi også mange hytter. Så noen har vi som ikke respekterer forbudet mot å dra på hytta. Ellers så er vi jo så heldig og ha snø. Løypeforeningen  kjører opp spor, så den som vil på ski har supre forhold. Det skal mye til om det blir trangt i løypene her oppe nå. For min egen familie så er jo fruen på jobb, hun jobber innen renhold så de har en ny kvardag. Ser jo hvor viktig det er nå. Jeg er hjemme med en 13 åring, vi prøver jo å få unna litt lekser da. Men vi har det jo bra, no får vi lære oss og kjede oss. Det er like viktig som å ha det gøy. Ellers har vi varslet krisestaben i kommunen at vi er beret til og stille opp om de har et behov.

  

Gunnar Schanke, leder i NVIO Rogaland

 

Her i Rogaland gjør vi lite lokalt akkurat nå. 

Veteranhuset er stengt, aktiviteter er avlyst eller utsatt, og meldinger fra Sykehuset i Stavanger (SUS) er at de foreløpig er dekket med vakter (andre frivillige). 

Vi får se hva dagene og ukene bringer, men det blir nok en hage/hus dugnad på Veteranhuset. Men da med nærfamilie eller alene. Utover det så venter vi til pandemien har roet seg.  Selv er jeg på jobb (oljå må opp), har fått permitteringsvarsel men det er ikke ukjent i denne bransjen. Venter også på marsjordre fra HV. Så jeg er heldig, med at jeg jobber vanlig å slipper å være hjemme hele tiden. 

Ta vare på dere selv, dette går godt. 

Stay calm & carry on