Vellykket dameweekend på Torpomoen!

Vellykket dameweekend på Torpomoen!

Publisert av Siri Jørgensen den 28.09.23.

NVIO arrangerte en meget vellykket weekend for kvinnelige veteraner fra internasjonale operasjoner helgen 22.-24. september på Torpomoen i Hallingdal. 

Det møtte opp 35 særs motiverte kvinner, som alle gjorde sitt til for god stemning og en hyggelig fredagskveld. Gjensynsgleden var stor blant mange, men også de nye koste seg i fellesskapet. Alle gav uttrykk for at en slik helg med kvinnelig veterantilhørighet var etterlengtet, og mange hadde gledet seg lenge. 

Flere av disse kvinnene har ikke vært ansatt i Forsvaret etter sin internasjonale tjeneste, og det ble derfor en veldig fin blanding av de som hadde vært en, eller flere kontigenter i internasjonal tjeneste, pensjonerte og de som er fremdeles tjenestegjørende.  

Etter en introduksjonsrunde fredag kveld, der flere bydde på seg selv om både gleder og sorger i forbindelse med sin internasjonale tjeneste (og etter), var båndene knyttet i et tillitsfullt samhold der alle snakket med alle, akkurat slik det passet seg og det en følte for.

Lørdag morgen lettet tåken og solen kom, noe som passet perfekt for den store aktivitetsdagen. Denne dagen kunne deltakerne velge mellom hesteriding, kanopadling og fjelltur på Hallingskarvet, med antall deltakere jevnt fordelt. Vel hjemme igjen var det høy stemning og alle deltakerne gav uttrykk for å være svært fornøyd med akkurat sitt valg av aktivitet. Deretter fortsatt lørdagen med motivasjonsforedrag av Guro Sogn Bjerke (Kompani Lauritzen-løytnant), og det var en lyttende forsamling som hadde mange oppfølgingsspørsmål i etterkant. Kvelden ble avsluttet med festmiddag, utdeling av gaver og premier og "live" oversendt bursdagssang til Geirhild, før turen gikk til peisestua for mer sang, musikk-quiz og gode samtaler inn i natten. 

Dameweekenden ble avsluttet søndag formiddag med en lang frokost der alle fikk tatt avskjed med hverandre, og alle var enige i at helgen hadde vært en stor suksess. Alle ga inntrykk av at de ønsket å delta på fremtidige helger også, og håpet de kunne bli årlige. 

Det håper vi også, takk for denne gang!