Veterangolf i stiv kuling

Veterangolf i stiv kuling

Publisert av Hege Kofstad den 24.06.22.

 «Veteranslaget 2022» ble gjennomført i flotte omgivelser på Byneset Golfbane i Trondheim. Historien om denne klubben er litt av et eventyr.

Tekst og foto: Morten Angvik-Kristiansen, leder NVIO avdeling Trøndelag

Hør bare her: Klubbhuset ble tegnet av Erling Mylius, én av de tre nissene i «The Julekalender». Hull 1 får en til å tenke på en stor kjærlighetsroman fra før andre verdenskrig. Og da klubben arrangerte Challenge Tour i 2012, endte Brooks Koepka, som nå er kanskje verdens beste golfspiller, på delt 21. plass. Ved særskilte anledninger og spesielle turneringer åpner dessuten klubbhuset sitt kanskje mest spektakulære detalj: utslaget fra terrassen på klubbhuset ned mot hull 1. Om par 5-hullet var truende nok fra før, med tjukk rough på hver side, to sandbunkere midt i fairway, og ofte med vind fra Trondheimsfjorden, blir ikke jobben nødvendigvis enklere mentalt sett med utslag fra klubbhusets tak.

Årets turnering ble intet unntak med tanke på vær og føreforhold. Regn, stiv kuling og kalde temperaturer var med på å prege resultatet til den enkelte deltager. Det hele ble en prøve for alle, selv om dette er noe man bare må ta høyde for når en driver med utendørssport.

Årets turnering av delt inn i to klasser, med tellende runder på lørdag og søndag. Netto og brutto slag for både herrer og damer. Og jevnt ble det. Etter lørdagens runde skilte det bare tre slag fra første til andreplass i netto-klassen, mens i brutto-klassen skilte det bare tre slag til tredjeplass.

Søndagens vindforhold og forventninger til eget spill bød nok på en del nerver hos deltagerne. Lederen av brutto-klassen mistet fort ledelsen og måtte slite gjennom hele runden. Til slutt var det Frode Tronstadhagen (HV02) som stakk av med seieren, tett etterfulgt av Thomas Harlem (134 LV) og Christian Kvamme (HV05). Både i netto- og bruttoklassen. Frode Tronstadhagen mestret de vanskelige forholdene best og spilte fremragende golf. Det meste gikk inn av putter, og slag som var litt på «bærtur» ble funnet i semi-roughen. Han stakk av med et gavekort på 750 kroner, ryggsekk fra NOF og Heimevernets historiebok. Vi gratulerer.

Neste års turnering blir gjennomført på Stjørdal golfklubb i flotte omgivelser tett på Værnes Lufthavn. Dato er allerede satt til 2. - 4. juni, med innspill fredag og turnering lørdag og søndag. Sett av datoen allerede. Det blir stort!

Arrangementet skal ikke på noen måte skal konkurrere med «Veteranmesterskapet i Golf», som hvert år gjennomføres første helgen i august. Denne turneringen skal være et supplement til golfere i Forsvaret og med internasjonal bakgrunn. Åpent for alle, uansett tilhørighet til organisasjon.

En stor takk til våre sponsorer. «Veteranslaget» hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten dere. Så en stor takk til SIOPS og NVIO for bidragene til turneringen. Uten denne støtten hadde vi ikke kunnet gjennomføre turneringen. Tusen takk!

Takk også Befalets Fellesorganisasjon (BFO), Norges Offisersforbund (NOF), og Heimevernsstaben for deres støtte og tro på at dette ville la seg gjennomføre. Ryggsekk, powerbank, siste utgave av historien om Heimevernet og drikkeflasker ble godt tatt imot av deltagerne.

Takk til Byneset Golfklubb for deres tro på at dette ville være mulig og deres støtte. Den administrative støtten til føring av deltakerlister, starttider og score var viktig for at deltagere skal få en positiv opplevelse.

Vi sees til neste år!