Veteranmonumenter og krigsminnesmerker; oversikt

Veteranmonumenter og krigsminnesmerker; oversikt

Publisert av ‎ NVIO den 25.05.19. Oppdatert 13.12.19.

Tirsdag denne uken la Forsvarsminister Frank Bakke Jensen ned blomster på Veteranmonumentet i Kongsberg. Forsvarsministeren var i området på besøk hos både HV Heistadmoen og Kongsberg-gruppen. Dette ble en fin markering for oss veteraner som fikk veteranplan vedtatt i formannskapet 15.mai, syns leder i NVIO Kongsberg, Henning Martiniussen. Forsvarsministeren snakket varmt om veteranene, og skrøt av innspill fra flere veteraner som han hadde fått og påpekte at satsingen på veteraners anerkjennelse skal fortsette. Det ble en fin og hyggelig seanse, selv om det ble litt kort varsel forteller NVIOs Martinussen.

Veteranmonumentet i Kongsberg ble reist i 2008 med midler fra både lokalt og sentralt hold, og avduket i 2008 av Anne-Grete Strøm Erichsen. Vi vet det finnes flere veteranminumenter ute hos våre lokallag, og nå ønsker vi å lage en oversikt over disse. Har DU ett i ditt nærområde vil vi gjerne høre fra deg? 

Digitalt Museum har laget en nettside over krigsminnesmerker i Norge, den finner du her.

Skulle du være ute etter flere kulturminner har Riksantikvaren en nettside hvor du finner blant annet fartøy og bygninger, her.

Som sagt, nå ønsker vi oss en oversikt over veteranmonumenter! Send gjerne en mail til siri@nvio.no.