Veterans Rock Norway

Veterans Rock Norway

Publisert av ‎ NVIO den 25.01.19. Oppdatert 12.12.19.

20.april 2018 går bandet New Saqi Swingers på scenen og spiller i teltet på Akershus festning under UNIFIL-jubileet. Bandet hadde ikke opptrådd sammen på noen år og var blitt rustent, men fikk en glimrende mulighet til revitalisering når UNIFIL-jubileumet kom. De ga alt i teltet den kvelden og et mulig høydepunktet var når forsvarsminister Frank Bakke Jensen ble med på «Keep on rockin in the free world». Allsangen i teltet ga mersmak og gutta har nå etablert Veterans Rock. Et rockeband av militære veteraner som spiller og underholder andre veteraner ved passende anledninger. Bandet består av fem veteraner fra ulike misjoner: Nils Frode Vindenes, Morten Trippestad, Svein Netland, Kjell Arne Sunde og Roy Hovdan. Disse gutta er også en god mix både hva geografi og musikalske instrumenter angår. 

-Å spille i et band handler om å planlegge, øve, prioritere, samhandle, mestre, spille på lag og  synliggjøre den enkeltes styrke. Altså samhold, omtrent som i et lag, en tropp eller et kompani. Det er mye god terapi og glede i slikt. Både for utøvere og tilskuere, mener Roy Hovdan.  Og oppskriften har de klar:

Mange kjente hits
God stemning
Utilslørt publikumsfrieri
Høy allsangfaktor

Blandes sammen og serveres rått i rikelige porsjoner.

De har allerede fått mange henvendelser og de vil helt sikkert opptre flere steder i nær fremtid. I mellomtiden vil de krydre facebooksiden med små videosnutter og oppdateringer, og vi anbefaler alle å ta en titt innom:

Veterans Rock Facebookside

Gutta vil vise at veteraner er en ressurs også kulturelt, og at musikk kan være god veteranivaretagelse, og de gleder seg til å planlegge spilleoppdragene fremover.  -Vi håper jo at dette kan gi ringvirkninger, så andre veteraner kan ta opp musikkinteressen og jamme litt i egne lokalforeninger, påpeker Nils Frode. – Også må du ta med at vi trenger en veteran på keyboard! Han må gjerne sende meg mail, sier Roy Hovdan. 

Vi gleder oss til å se de i løpet av året, og sier som de selv ville sagt;

Keep on rockin!