Invitasjon til alle veteraner: Femundsløpet 2022

Invitasjon til alle veteraner: Femundsløpet 2022

Publisert av Siri Jørgensen den 10.12.21.

Åpen invitasjon til alle veteraner


NVIO Røros (hovedadministrasjon), NVIO Trøndelag (støtteadministrasjon) og NVIO Oppdal (støtteadministrasjon) har forskuttert regionstrukturen gjennom et samarbeidsprosjekt som har pågått siden 2019. Dette prosjektet består i å støtte Femundløpets store dugnadsinnsats, gjennom blod, svette og tårer. Du kan delta med din kompetanse og kunnskap som veteran og løse de oppgavene vi skal ha i forbindelse med arrangementet.

 

«Så du trenger ikke hundespann for å delta på Femundsløpet i 2022»

 

Planer for løpet 2022 legges nå, og nytt av året er at alle klasser har start og mål i Røros sentrum. Start i Kjerkgata torsdag og fredag med målgang på Malmplassen lørdag og søndag.

I den forbindelse trenger vi folk som veivakter ved veikryssingspunkter rundt i løypene, til parkering og ATV kjøring. Som veteraner kan vi også få noen andre oppdukkende gjøremål.


ATV brukes ved start som dregg for hundespannene. En viktig jobb blir å holde disse igjen, da hundene er trent til å løpe og vil gjerne det også. Har du lyst på litt ansvar, så meld ifra. Det vil bli gitt opplæring på oppgaven onsdag kveld med oppkjøring av rute den enkelte skal kjøre for å få hundespanna trygt fram til start. Har du lyst, har du lov!


Vi har leid Skistuggu fra tirsdag 2 februar til tirsdag 8 februar. Løypetraseen passerer Skistuggu etter start og før målgang. Her vil det også være mat tilgjengelig hele tiden. Det er mulighet for overnatting her under hele perioden.

Vi har lavo i flertall og andre telt som vil bli satt opp på noen plasser. Bålpanne og ved vil dere også ha tilgjengelig. Mangler du noe for å kunne komme, så har vi litt til utlån. Soveposer, feltsenger og skulle det være noe annet, så si gjerne ifra i god tid. Det er ikke noe vi ikke kan fikse på utlån.


Det er behov for å bemanne veikryssing ved sjekkpunkt Drevsjø, og de som bemanner denne vil bli innlosjert på hytte/hytter fra torsdag til lørdag. Noen som føler for denne, så si ifra. Det er kun 2 klasser som skal innom der nå i år. 

Ellers vil de fleste bli rundt på Røros, blir litt hovedveier her fra lørdag formiddag til seint søndag, og evt tidlig mandag. Har du/dere lyst til dette? 


Ellers så tilpasser vi oppgavene, så alle blir fornøyd. Ta gjerne med andre familiemedlemmer også. Har du alternativ overnatting som bobil eller campingvogn som du vil bo i, så er det plass til det også oppe ved Skistuggu.


Vi regner med det blir muligheter til å prøve seg bak et hundespann i løpet av uka også. Vi vil gjerne ha tilbakemelding på når du kan stille, om dette er hele eller deler av perioden. Vi trenger flest mannskap torsdag -søndag, og om du eventuelt vil kjøre ATV under starten torsdag 3 feb. og fredag 4 feb.


Send svar til post@roros.nvio.no

 

Du kan lese mer om Femundsløpet her.

 

Har spørsmål kontakt

 

Bjørn Magnar Aunmo

Leder NVIO Røros og fjellregionen

Tlf: 90147689

E-post: post@roros.nvio.no