Bekransning av minnesmerket over NORMASH sikret

Bekransning av minnesmerket over NORMASH sikret

Sekretariatet hadde i går besøk av Lucie Paus Falck og Arvid Fjære fra Norsk-Koreansk vennskapsforening. 

Da den norske koreaveteranenes forening ble lagt ned i 2021, fusjonerer de med Norsk-Koreansk Vennskapsforening, og begge to har vært aktive i å jobbe for Korea-veteraner og har hatt flere besøk fra Sør-Korea.

De er fremdeles aktive i saken, og tok kontakt med NVIO tidligere i vinter med et ønske om å sikre bekransning av minnesmerket over Korea-veteranene som står på Akershus festning.

De hadde vært på leting etter noen som kunne gjøre dette på oppdrag for de, og da vi fikk spørsmålet var svaret selvfølgelig ja, sier generalsekretær Bjørn Robert Dahl. 

Vennskapsforeningen har lagt ned en imponerende innsats, spesielt når vi vet at den første kontigenten allerede ble sendt nedover i 1951, altså for 73 år siden. Arvid Fjære (på bildet) er i dag 92 år og deployerte til Korea med Norwegian Mobile Army Surgical Hospital (NORMASH) i 1953.  

  • Vi har hatt gode samtaler og dette er et oppdrag vi påtar oss med glede, avslutter generalsekretæren.


Her er flere linker til både Koreaveteranene, Arvid Fjære og NORMASH:https://www.forsvaretsforum.no/sor-korea-veteraner/minnemarkering-om-koreakrigen-takk-takk-og-takk/274076


https://www.itjenestefornorge.no/historier/norges-forste-medvirkning-i-en-fn-operasjon?q=normash


https://www.forsvaretsforum.no/julekalender2020-sor-korea/minnerikt/174581


https://snl.no/NORMASH


https://www.norvetnet.no/dok/artikkel45.asp