CS:GO-semier: Dette er lagene

CS:GO-semier: Dette er lagene

Publisert av Hege Kofstad den 03.09.22. Oppdatert 04.09.22.

Archery, HS-Skvadron, Kadettmassen og Klink i Vinkel er de fire lagene som står igjen når semifinalene begynner. 

HS-Skvadron beskriver seg selv som en gjeng med gamle nerder som ikke klarer å slutte å spille CS. Kjernen kommer fra Sætre i Hurum, som nå har blitt Asker kommune. Slik beskriver laget seg selv:

- Phreeko hostet LAN for oss under forrige NVIO-turnering. Stor takk til samboern hans som tok inn fire svette nerder en hel helg for å game. Vi gikk dessverre og tilfeldigvis ut veldig tidlig i turneringen, da vi med nød og neppe tapte mot de som vant turneringen. Vi mener derfor utvilsomt å ha kommet på 2. plass. Denne gangen måtte Odd jobbe fordi han tror han er så sykt viktig bare fordi han er pilot. Derfor måtte vi ta med en Finnmarking som har forvilla seg til Oslo og spilt litt med oss i det siste. Miika som han heter, gjengens nyeste tilskudd. Han er en venn av en venn av venn av veteranen weeg. Randomly fant vi ut at Miika bor 200 m fra weeg. Weeg har basically jobbet i Forsvaret hele livet, og har vært i Afghanistan tre ganger, hvor av blant annet to deployeringer i 2014 og en i 2020-2021. Weeg ble far i sommer, så han har vel egentlig lagt opp CS for en stund nå. Verdens beste kone og mor gjorde det likevel mulig å være med her. Shout-out! Sønnen fikk steam-konto og CS da han var en dag gammel, så han er klar for å bli gamer. Ben er fra Elverum, men ramlet inn i gjengen da weeg fant han spille solo que på en internettkafe i Trønderlag. Yngstemann og eneste det er skikkelig håp for. Ung og fremadstormende, og åpenbart uten venner så tok vi han under vingene. Glad for å ha deg i gjengen Ben! 

Sætre-gutta spilte både CS 1.5 og 1.6, før CS Source. Det har derfor blitt nesten 20 år med CS på gutta. - Dog er vi gamle, rustene og treige, så vi er ikke så gode lenger, sier gutta ydmykt.

- Boris aka Magnus er pro cs player på Storebrand sitt bedriftsidrettslag. Magnus sitt alter ego er Shotgun Boris. Han er ekstremt god på role play. Boris er så god til å bli venn med Øst-Europere in game at han har klart å solo que til Global Elite i matchmaking. Det står det stor respekt av. Magnus er analytiker i Storebrand. Ben har begynt på forkurs for å bli dataingeniør. Fredrik er butikksjef på Coop byggmix på Sætre. Miika er biloppretter og jeger. Finnmarks store sønn har skutt over 500 elg på vidda. Benjamin er forresten kjent for sine sinnsyke spray, og uansett avstand går han all in. Det sykeste er at det ofte går. Han kan spraye folk i hodet fra CT spawn til T spawn uten problemer - uansett map eller våpen. Folk kaller det flaks, men vi kan ikke annet enn å henvise til Roald Amundsens sitat om flaks og tilfeldigheter i forhold til Sydpolenekspedisjonene; «Seier venter den som har alt i orden – hell kaller man det.». Håper vi får se noen syke sprays i helga, sier lagkapteinen.

 Odd spilte 10-15 matcher back to back hver dag i fem år, mens han somlet med å konvertere pilotsertifikatene sine fra US til EU. Nå har han blitt casual (aka voksen) og trenger step-in i en turnering med en match om dagen.

Fredrik aka phreeko har faktisk vært pro streamer på twitch. Han er også den eneste som spiller alt mulig av spill. Resten spiller mer eller mindre utelukkende CS. Phreeko er den hyggeligste og rauseste, ryktes det. (Ref. åpning av huset til LAN.) Med sine to meter, og sikkert 100 kg kan Fredrik se skummel ut, men er utelukkende snill. Han elsker pølser og taco. Hans twitch: https://www.twitch.tv/phreeko


Om Archery: 

Team Archery er er en gjeng fra Sogndal: Lars "k0na" er lærer på Kvåle skule i Sogndal og lagets IGL. Kristian "ask"  er også lærer på Kvåle skule og jobber i tillegg i støtteapparatet for Sogndal fotball. Simon "gims"  er arbeidsleder på Mona Vekst på Sandane, og i tillegg til å være en solid CS:GO spiller, er han også veldig god i Rocket league. Jonas "jungeljonas" jobber også på Mona Vekst og er arkitekten bak det meste av utilitybruk på laget. Rolf "Ralph^^"  er den på laget med intops-erfaring. Var i Afghanistan i 2010 og 2012, men jobber nå som salgskonsulent i Lilleborg. Simon og Kristian på laget er og nybakte fedre. Kanskje godt med en liten CS-pause!

Om Klink i Vinkel: (slått ut i semifinalen)

Klink i vinkel er en gjeng som har studert romfysikk sammen i Tromsø i perioden 2015-2020. Lagleder Markus er veteranen i laget med bakgrunn fra Sjøforsvaret og tur til Syria i 2014, jobber for tiden på svalbard som utvikler i Telenors teknologi- og innovasjonsavdeling der oppe. Laglederen er lagets minst aktive spiller og ligger som regel sist på rankingen etter endt match. CS-karrieren tok aldri helt av og han "la opp" rundt 2010. El pavi jobber i e-tjenesten og resten av laget jobber innenfor satelitt-bransjen. Dagens juicy funfact er at el-pavi egentlig er på jobb denne kampen, men tar ut to timer fysisk fostring for å kunne spille CS sammen med dem idag, siden vi tross alt kom oss så langt. Ole aka McLovin har hytte på Hafjell og er innenfor topp fem i norgestoppen i super mario 64. Ole liker også å spille poker og kan meddele at han har vært på TV en gang i 2017! Emil aka mil er ganske god i volleyball og har vunnet NM, men spilte mest fordi han synes det var så mange pene jenter som spilte volleyball. Andreas aka Nooblele er lagets mest aktive CS-spiller og har hatt Global som ranking, uten at lagleder vet hva det egentlig betyr.

Om Kadettmassen: (slått ut i semifinalen)

Laget Kadettmassen består hovedsaklig av andre- og tredjeårskadetter fra Cyberingeniørskolen og Luftkrigsskolen, og holder henholdsvis til på Jørstadmoen og i Trondheim. Laget har ikke spilt sammen før, men ble satt sammen rett før turneringen, og spilte første kamp sammen også i turneringen. Vi har varierende bakgrunn fra Forsvaret, med alt fra ingen tjenesteerfaring før skolen til fem år tjenesteerfaring før skolestart, hvorav en er veteran fra INTOPS.