FNs erstatningsordning: Dekker reiseutgifter

FNs erstatningsordning: Dekker reiseutgifter

Publisert av Hege Kofstad den 07.12.22.

NVIO har hatt dialog med Forsvarsdepartementet (FD) i forbindelse med at vi anser det som et krav at utgifter for innhenting av spesialisterklæringer i forbindelse med erstatningssaker også omfatter dekning av nødvendige reiseutgifter. FD har nå sagt at de vil dekke rimelige og nødvendige utgifter som har oppstått i den forbindelse. Det er billigste reisemåte som anses som rimelige og nødvendige utgifter.

Ved oppgjør skal kvitteringer for utlegg som kreves refundert for FDs vurdering, sendes inn. - Nødvendige, rimelige og dokumenterte utgifter er et godt utgangspunkt ved vurdering av innsending av kravet, sier generalsekretær Bjørn Robert Dahl.

FD opplyser videre at de er i gang med å forbedre informasjonen om FN-erstatning på sine nettsider, med mål om at informasjonen om ordningen skal være lett forståelig og tilgjengelig for søkere og veteranorganisasjonene. Informasjon om dekning av reiseutgifter vil bli lagt inn på FDs nettsider i forbindelse med revisjonen.

- Jeg er godt fornøyd med at FD har tatt en positiv avgjørelse i saken, da dette er en del av utgiftsbildet for den enkelte når spesialisterklæring skal framsettes, avslutter Bjørn Robert Dahl.