Gir 50.000 til Stiftelsen veteranhjelp

Gir 50.000 til Stiftelsen veteranhjelp

Publisert av ‎ NVIO den 19.06.19. Oppdatert 13.12.19.
Fredrikstad kommune gir 50.000 i gave til Stiftelsen veteranhjelp. Donasjonen skjer i forbindelse med at kommunen har fått på plass sin kommunale veteranplan.

– Gaven gis som en anerkjennelse av det stiftelsen gjør i direkte arbeid for å støtte veteraner, sier ordførerer i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygaard (Ap).

Det var under arbeidet med veteranplanen at lokale representanter for veteranene kom med ideen om å gi en gave  til Stiftelsen veteranhjelp. Et enstemmig formannsskap stilte seg bak ideen. Onsdag overrakk  Nygaard en sjekk til leder i Stiftelsen, Reidar Bjørn Melhuus.

– Denne sjekken er mer enn kjærkommen. Jeg vil oppfordre alle ordførere som har fått på plass, eller eller jobber med å få på plass kommunale veteranplaner, om å gjøre det samme, sier Melhuus.

Geir Stamnes var en av veteranene som var representant for de lokale veteranene i kommunenen og kom med forslaget. -Jeg er veldig glad for at kommunen tok ideen på alvor og har donert disse pengene. Dette viser at dere virkelig mener det dere skriver i den kommunale planen, sier han.

Stiftelsen veteranhjelp er opprettet for å kunne gi øyeblikkelig økonomisk hjelp til veteraner og nærmeste familie som befinner seg i en prekær økonomisk situasjon, og ble opprettet av NVIO i 2008. Stiftelsen er avhengig av bidrag.

– Vi skal ikke gå NAV eller andre kommunale hjelpetiltak i næringa, men være et supplement for dem som befinner seg i en akutt økonomisk krise. Det kan være alt fra å dekke en husleie så veteranen og familiemedlemmer unngår å bli satt på gata, til støtte til julegaver til barna. Samtidig ønsker vi å koble på kontakt med andre instanser, sånn at de som trenger det kommer ut av det økonomiske uføre også på sikt, sier Melhuus.

Støtt Stiftelsen veteranhjelp!
Send et valgfritt beløp til konto nr: 7058 31 07302 eller på Vipps: 25550.