Nasjonal veterankonferanse 2023

Nasjonal veterankonferanse 2023

Publisert av Hege Kofstad den 24.01.23.

24. og 25. januar er det duket for Nasjonal veterankonferanse i Molde. Hovedtemaer i år er anerkjennelse, ivaretakelse og oppfølging av veteranfamilien, samt forskning på veteranfeltet og kompetanseheving av samfunnets aktører.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram åpner konferansen 10.30. Fra podiet vil vi blant annet få høre veteraninspektør Morten Henriksen innlede, mens helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhol skal snakke om nettopp helse og omsorg. Barne- og familieminister Kjersti Toppe skal ta for seg temaet veteranfamilien.

Ekspedisjonssjef i forsvarsdepartementet, Kjersti Klæbo, skal snakke om behovet for «ny giv» på veteranområdet. Anne Mette Albert skal sammen med familieterapeut Herdis Dyrdal Stoknes snakke om sitt «liv med en veteran og møtet med familievernkontoret.»

På dag to står blant annet temaene VEFAM-prosjektet, kjønnsforskjeller ved traumer og en samtale mellom veteranorganisasjonene NVIO, SIOPS, VmV og NROF på tapetet.

I pausene vil det også være mulig å få med seg Debrif. Dette er et talkshow med blant annet foredragsholdere og enkelte deltakere på konferansen, som ledes av Anders Aks fra NVIO og regional rådgiver Kristin Runar i Forsvarets veterantjeneste (FVT).

I kveld skal årets veteranpris deles ut. De nominerte er Geir Olav Stamnes, Jan Edgar Nilsen, Ann Helen Dybwad og Veteran møter veteran. Mer om de nominerte kan du lese her.

Hele programmet for veterankonferansen og lenke til direktestrømming finner du her: https://www.forsvaret.no/veteraner/veterankonferansen