Veteraner deltar i den nasjonale dugnaden

Veteraner deltar i den nasjonale dugnaden

Publisert av Siri Jørgensen den 17.03.20.

Den beste måten å støtte helseapparatet på, med vår brede erfaring fra krisehåndtering, er å bidra eller ta kontakt med kommune og frivillighetssentralen der dere bor. Alle kommuner står i startfasen og vil kartlegge ressursene. Oslo kommune har allerede bedt om at alle helsefaglige personer melder seg. 

Samtidig har NVIO fått svært gode tilbakemeldinger fra veterankontaktene der ute, og våre lokallag blir oppfordret til å ta kontakt med sine medlemmer og holde oversikt over frivillige.

 

–Det blir viktig at veteraner jobber sammen med kommunen for best mulig ressursstyring og på den måten synliggjøre sin innsats fra kriser og konflikter i internasjonal operasjoner. Det er rørende å se hvor mange veteraner som ønsker å bidra over hele landet, påpeker presidenten i NVIO, Dag-Magne Lunde.

 

Veterankontakten i Skien Kommune skriver i sin mail til NVIO avd Telemark: 

-Jeg ønsker å takke dere for den fantastiske innsatsviljen dere fremviser i denne situasjonen. Vi jobber med å lage en ressursbank som vi kan overlate kommunen. Vi er pt helt i startfasen av situasjonen og vi vet at dette vil eskalere. Igjen tusen takk og all respekt til dere.

Med hilsen

Veterankontakt i Skien kommune, Tore Anton Svanes

 

NVIOs  lokallagsledere og kameratstøtteledere bør derfor kontakte egne veterankontakter i kommunen (evt. frivillighetssentralen) og etablere et lokalt kontaktpunkt, slik at dere kan legge ut informasjon om behov mm på deres egne Facebook- eller nettsider.

 

Kameratstøtte

Når det kommer til Kameratstøtte vil vi holde kameratstøttetelefon og kameratstøtte.no åpne hele denne perioden og dere kan oppfordre veteraner som ønsker å ta en prat om å kontakte begge steder. Ta gjerne noen telefoner til noen du vet sitter alene også, vi må ta vare på hverandre i denne perioden!