Slutt på dameweekend?

Slutt på dameweekend?

Publisert av Siri Jørgensen den 23.02.23.

Forsvarets veteransenter vil ikke prioritere tid og plass til en dameweekend i 2023. 

 

– Dessverre har vi fått beskjed at FVS ikke avser en helg til dameweekend i 2023. Helger som ikke allerede er booket til gjensynstreff og lignende vil bli prioritert «…veteranfamilier, veteranpar og veteraner», forteller Siri Jørgensen, kommunikasjonsrådgiver i NVIO.

Kvinnelige veteraner blir selvsagt dekket av veteranbegrepet, og vil kunne søke om opphold på Bæreia individuelt, som par eller familie. Men altså ingen helg kun for damer i 2023.


– Det betyr at en dameweekend for kvinnelige veteraner blir vanskeligere å gjennomføre for oss. Ikke umulig, bare vanskeligere. Vi ønsker ingen særbehandling basert på kjønn, men opplever at dameweekendene har gitt rom for andre samtaler og deling av erfaringer, som ikke har kommet opp til overflaten når menn har vært i flertall, og det tror jeg mange skjønner, påpeker hun. 

– Det har vært rom for historier, felles opplevelser og deling av inntrykk på tvers av internasjonale oppdrag. NVIO har fått mye positiv respons på tiltaket med dameweekend, så dette gjør meg trist, og litt forbanna. 


– Samtidig viser dette nok en gang at Bæreia er sprengt på kapasitet. Når vi vet det er lite som skal til for å øke kapasiteten ble det naturlig for NVIO å spille inn økt kapasitet som et tiltak til regjeringens tiltaksplan for videre veteranarbeid, påpeker NVIOs generalsekretær Bjørn Robert Dahl. Det å skape nye arenaer for å nå ut til alle veteraner og deres familier ble fremhevet og poengtert under den nasjonale veterankonferansen tidligere i år, og jeg hadde håpet at Forsvaret hadde spilt mer på lag når man identifiserer gode løsninger på dette.


– Selv om jeg ble veldig skuffet, er dette damer som har vært med i krigen, så vi får hive oss rundt og finne et annet sted å ha dameweekend. Vi må også finne økonomisk tildeling via sponsorater og lignende. Behovet er jo der, så da får vi bruke alt av nettverk og se om vi lander en helg i 2023, avslutter Siri Jørgensen optimistisk.